Valgfag 

Nye venskaber, ny viden og nye oplevelser

På Magleby Efterskole kan du vælge mellem 13 spændende, sjove og kreative valgfag, når du går i 8., 9. eller 10. klasse.

Friluftsliv, kreativitet og action i Langelands smukke natur

Vores skole har en helt unik beliggenhed tæt på både natur og gode sportsfaciliteter. Derfor fokuserer mange af vores valgfag på på friluftsliv, adventure og action. Hvis du bedre kan lide at arbejde med dine hænder, tilbyder vi også flere valgfag, hvor du kan dyrke interesser som kunst og håndværk.

Som ordblindeefterskole lægger vi stor vægt på, at vores valgfag udfordrer dig på andre måder end klassisk tavleundervisning. Du skal ud og bruge din krop, dine sanser og din hjerne på nye måder, som giver dig energi, oplevelser og tro på dig selv. Valgfagene giver dig nye venner, ny viden og træner evner som koncentration, kreativitet og fysisk styrke. Dine succesoplevelser fra valgfagene kan du tage med dig tilbage på skolebænken og ud i resten af livet.

Vælg op til tre valgfag ad gangen – og prøv en masse forskelligt!

Vores skoleår er delt op i fire valgfagsperioder. Fra skolestart til efterårsferie, fra efterårsferie til jul, fra nytår til påskeferie og fra påskeferie til skoleårets slutning.

I hver valgfagsperiode skal du vælge mellem et og tre valgfag. Du har to uger til at prøve valgfagene af og se, om de er noget for dig. Du kan enten nørde de samme fag hele året, eller du kan nå at prøve en masse forskellige. Enkelte af valgfagene kører kun den ene halvdel af året (dykning, vandsport, bushcraft og håndværk), mens du i enkelte andre forpligter dig for et helt eller halvt skoleår (jagttegn og ridning). Hvert valgfag har du minimum tre timer om ugen.