Mountainbike

 

Billedet her – og det lille videoklip længere nede i artiklen – er taget i januar 2017 ved MTB-sporet i Svendborg. På billedet ses fra venstre lærer Kristian Berngruber Axelsen og eleverne

Hvad er Mountainbike som valgfag ?

Mountainbike (MTB) er et aktivt valgfag, der foregår under åben himmel. Vi kører rundt i området ved skolen (Sydlangeland), men også ved de svære spor i Svendborg og omegn.
Når vi kører på Sydlangeland, arbejder vi med forskellige grundteknikker.
Vi har en legende tilgang til læring, så det meste af dagen går med forskellige lege, som har et teknisk formål. Andre gange er vi i Svendborg og kører svære MTB (mountainbike) spor.
Målet er i sidste ende at gøre eleverne klar til at deltage I DM I MTB for efterskoler eller i andre MTB-løb i området. Det er helt op til den enkelte elev, om de ønsker at deltage, men det er en stor oplevelse.
Hvad skal man bruge til dette valgfag?
Vi kører på elevernes egne cykler, så det er nødvendigt at have en mountainbike-cykel. Derudover er det nødvendigt at medbringe: Drikkedunk, Cykel-vintertøj (vindtæt træningssæt og varme svedundertrøjer ), gode, flade snøresko, hjelm, samt slange og pumpe til hjul-størrelsen på egen MTB.
Lærer: Kristian Berngruber Axelsen.