Nu går også drengene til ridning

I skoleåret 2017-18 er det blevet populært blandt efterskolens drenge at gå til ridning. I modsætning til året før, hvor det kun var piger. Det har betydet, at der i år er to hold hver på seks elever, der rider henholdsvis mandag og torsdag.
Reportagen her er lavet fra begge dage en uge i januar, hvor undervisningen har foregået i ridehallen på Stutteri Almindingen hos Helle Tofte.
Louie går i 8. klasse, og selv om hans søster hjemme på Sjælland har haft egen hest, er det først, da han startede på efterskolen, at han begyndte at ride.
Det er hyggeligt og fedt at være sammen med hestene, siger han.

Rie, der går i 8. klasse, synes også det er fedt og hyggeligt at være sammen med hestene.  Om end det er noget anderledes at ride på islændere end på den danske varmblod-hest derhjemme i Munkebo.

Kira, der går i 9. klasse, er nybegynder til hest, men er allerede kommet godt efter det.

Therese med Stein. Therese går i 10. klasse og. Hun gik også til ridning på Stutteri Almindingen, da hun tog 9. klasse på efterskolen. – Det afstresser mig meget at ride. Jeg får det bedre og bliver glad. At være sammen med dyr og få deres gode energi giver mig ro i krop og sind, siger Therese.

Andre har erfaring med hjemmefra. F. eks. Amalie i 9. klasse, der har redet i seks år.