Nyt valgfag med succes

Mirka (forrest) og eleverne Sara, Amanda, Marie, Victor og Benjamin.

Art’n’Move var et nyt helt nyt valgfag i skoleåret 2016-17.
– Derfor tog vi eleverne med på råd. På den måde kunne vi lave et valgfag, hvor mange af elevernes ønsker var med, dog med en del styring, siger lærer  Mirka Davidsen, der har været primus motor på valgfaget.
Art’n’Move har kunnet vælges af eleverne i tre perioder, og de har lavet alt muligt: Tegnet portrætter med kul og kridt, lavet akvareller ude i naturen. I valgfagsfags-ugen forbedrede de opholdsrummet og space game.
Eleverne har taget fotos, malet abstrakte malerier, lavet tekstiltryk, filtet, tegnet perspektivtegninger, stencils, malet med spraymaling på LPér mm.
På move-holdet har de danset salsa, cha cha cha, jive, vals, hip hop, funk og linedance.
– Det er vigtigt for eleverne, at de laver noget, de synes er sjovt, og som også er en udfordring, siger Mirka Davidsen. Jeg bestræber mig på at lave opgaver, som er konkrete, da elever befinder sig bedst i strukturelle rammer. Kreativitet er en mærkelig størrelse, og det er svært at putte ned i en firkantet kasse, så derfor er det også en udfordring for vores elever. Det er vigtigt, at de lærer at fordybe sig i noget og holde fast, indtil projektet er færdigt. Derfor laver vi mange forskellige ting, så de kan prøve så meget som muligt og lære, at det kan de faktisk godt magte. De skal ikke være kunstnere efter et år på Art’n’Move, men de skal have snuset lidt til forskellige kunstgrene, herunder også dans.