Pigerne glæder sig til ugens ridetime


– At komme herud er det, jeg ser mest frem til i ugen, siger Amalie (billedet til højre). Det er en fed måde at blive aktiveret på i nye omgivelser væk fra skolen.

Nanna er helt enig: – Det er ugens højdepunkt.
Hver mandag eftermiddag forlader Amalie, Nanna samt tre andre hesteglade efterskolepiger, Therese, Freja og Victoria, sammen med lærer Rie Aagaard skolen i Magleby for at køre til Stutteri Almindingen på Nordlangeland.
På Stutteriet venter der eleverne halvanden times tæt samvær med prægtige islandske heste. Så vidt muligt har pigerne den samme hest at ride fra gang til gang.
Det starter med, at de strigler hestene, renser hove på dem og lægger sadel og hovedtøj på. Så er de klar til en god, lang ridetur i skoven med stutteriets ejer, Helle Toft Rasmussen, i spidsen.
Therese er som den eneste nybegynder. De andre piger har gået til ridning før; flere af dem i mange år, og Victoria har haft sin egen hest.
Men Therese er ved at finde sig godt tilpas på en hesteryg:
– Det er afstressende, lyder det fra hende, da hun trækker islænderen over gårdspladsen, så den kan komme på græs efter skovturen.
Ridning blev en mulighed på efterskolen i marts måned, efter at flere piger havde luftet deres utilfredshed med, at valgfagene først og fremmest rettede sig mod drenge. Selv om der ”kun” er fem piger på holdet, ligger det fast, at skolens elever i det nye skoleår også får mulighed for at gå til ridning, fortæller Rie Aagaard, selv ejer af en fjordhest og to ponyer hjemme på Strynø.
– Jeg forestiller mig, at ridning udbydes i to perioder, september-oktober-november og marts-april-maj.
Ridning er et af de valgfag, der koster forældrene ekstra; 600 kroner om måneden.