Dykning

Tag SSI Open Water-certifikat på efterskole og dyk 18 meter

Fantaserer du om skibsvrag, farverige fisk og eventyr under vandet? Gør drømmen til virkelighed på Magleby Efterskole og tag dykkercertifikat i Det Sydfynske Øhav!

Bliv ægte SCUBA-dykker med dykkercertifikat

I valgfaget dykning lægger vi ud med at tage et SSI Open Water-certifikat (SSI: SCUBA Schools International), som giver dig mulighed for at dykke ned til 18 meters dybde.

SCUBA-dykning er dykning med maske, regulator og luftflaske. Derfor lærer du i valgfaget først og fremmest at håndtere udstyret og begå dig under vand. Det kan være grænseoverskridende at skulle ud i det mørke dybe hav, men Magleby Efterskoles to dykkerinstruktører skal nok hjælpe dig til en tryg succesoplevelse.

Undervisningen er en blanding af teori, øvelser og dyk. Vi skal bl.a. gennemgå teori om fysiologi, undervands-kommunikation, tryk og vandets påvirkning af kroppen. Vi skal igennem sikkerhedsøvelser, snorkelteknik og øvelser, som gør dig fortrolig med udstyret. Det kan være at afmontere din maske og regulator (og kunne få det på igen) eller tage din BCD (Bouancy Control Device) af og på for at blive fortrolig med udstyret.

Derudover skal vi selvfølgelig ud og dykke en masse, så du kan opleve alt det spændende, som havet i Danmark har at byde på. Og du kan godt glæde dig til nogle helt særlige naturoplevelser mellem fisk og planter!

Undervandseventyr med dyk i fantastiske Lillebælt og Det Sydfynske Øhav

Vi træner i bassin i Svendborg Idrætscenter og i åbent hav ved Bagenkop eller Vindeby Strand. I løbet af valgfaget kan du tilkøbe dyk til vraget af M/F Ærøsund, der er sunket som kunstigt rev i 2014 og ligger 1,2 kilometer sydvest for Ballen Havn på Sydfyn på 18 meters dybde.

Når vi skal dykke de fulde 18 meter tager vi på eventyr i Lillebælt, som er et fantastisk dykkerspot! Her kan du møde torsk, havkaruser,tangspræl, ulke, fladfisk, dykke blandt brødkrummesvampe, søpunge og sønelliker og (hvis du er heldig) møde en af verdens største marsvinebestande i vandoverfladen. 

Dykning udbydes i foråret og efteråret. Forårskurset er en fortsættelse af efterårskurset. Vi stræber mod at tage certificeringen i efteråret, så foråret byder på flere dyk og mindre teori.

SSI Open Water-certificeringen er kendt på dykkercentre i hele verden. Det betyder, at du i fremtiden kan dykke ned til 18 meter eller videreuddanne inden for SSI’s utallige kurser, uanset hvor du er i verden. 

Det et krav for valgfaget, at du kan svømme og ikke har nogle alvorlige sygdomme. 

Instruktører fra
Rødme Dyk

Vi samarbejder med uddannede instruktører og hjælpeinstruktører, der både har undervisningserfaring og et stort antal dyk på CV’et.

Teori, øvelser og dyk 

Undervisning i svømmehal og åbent hav 

Dyk på 18 meter i Lillebælt

I valgfaget dykning tager vi SSI Open Water-certifikat

Medbring badetøj og håndklæde

MAFE har alt andet udstyr som dykkerdragter, BCD’er (dykkerveste), iltflasker, svømmefødder, snorkler, regulatorsæt, masker mv.

5.000 kroner

Teori, øvelser og dyk 

Undervisning i svømmehal og åbent hav 

Dyk på 18 meter i Lillebælt

I valgfaget dykning tager vi SSI Open Water-certifikat

Medbring badetøj og håndklæde

MAFE har alt andet udstyr som dykkerdragter, BCD’er (dykkerveste), iltflasker, svømmefødder, snorkler, regulatorsæt, masker mv.

5.000 kroner