Håndværk og design
Gør din idé til et færdigt produkt
Valgfaget Håndværk og design er til dig, der går i 8. klasse. Det er et obligatorisk valgfag med en afsluttende prøve i slutningen af skoleåret.
Samspil mellem form, materialer og teknikker
Dette valgfag åbner nye muligheder for dig, der elsker at få gode idéer, omsætte dem til virkelighed og skabe dine egne ting. Du kommer til at sætte skub i fantasien og bruge både hoved og hænder, når du går i gang med dit eget designprojekt.
Design rejser spørgsmål til anvendelsesmuligheder, form og udtryk, materialer og teknikker. Hvad vil du designe, hvad skal det bruges til, hvad skal det laves af og hvordan skal det se ud? Du kommer til at lave arbejdstegninger, modeller, prototyper, tænke over størrelsesforhold, farver og meget mere.
Du får inspiration til at arbejde kreativt med både bløde og hårde materialer, primært tekstil, træ og metal. Vi stiller et værksted med redskaber, værktøj og materialer til rådighed og vores lærere Tina og Peter hjælper og guider dig, så du lærer om teknikker, udtryksformer og æstetik.
I “Håndværk og design” udvikler du dit eget produkt, men du udvikler samtidigt dine egne evner. Uanset om du kan strikke, bore eller male i forvejen, så kommer du uden tvivl til at lære noget nyt. Vi har en praktisk tilgang til faget og vi tror på, at vi lærer bedst ved at prøve os frem. Hvis noget driller eller kikser undervejs, så er det en del af pakken og giver idéer til eksperimenter med nye løsninger.




Vis vejen frem til dit eget design
I forløbet arbejder vi os gennem de fire faser i en designproces: idéudvikling, afprøvning, evaluering og fremstilling. Det er en vigtig del af faget “Håndværk og design” at du undervejs bruger tid på at dokumentere, hvordan du er kommet igennem de forskellige faser.
Vi samler løbende op på holdet og taler om vores idéer og erfaringer. Her kan du dele udfordringer med de andre og hjælpe andre videre med deres projekter med konstruktiv kritik. Den feedback vi giver hinanden er med til at belyse, hvordan vi udvikler os gennem forløbet. Og det er en god hjælp til både din designproces og din dokumentation.
Sidst i forløbet skal du bruge dine skitser, noter m.m. til at fortælle om dit projekt og fremvise den vej, du er gået fra idé til det endelige produkt. Du skal sætte ord på dine valg (og fravalg) af materialer og teknikker og kunne forklare, hvordan du har bevæget dig gennem din egen designproces og frem til dit færdige mesterværk.


Tina Jæger og Peter D.V. Schaeffer
Tina er uddannet fra Den frie Lærerskole. Hun er meget glad for at arbejde med sine hænder og finde på nye kreative ideer. Tinas stærke sider er i de bløde materialer, men hun kan li’ at arbejde i alle slags materialer og afprøve forskellige teknikker.
Peter er uddannet “Håndværk og design” lærer. Han har altid været ferm på fingrene og bruger en del af sin fritid på forskellige håndværksprojekter. Peters spidskompetencer er arbejde med træ og metal, men han kan også sagtens sy og hækle.
Skitser, designprocesser og dokumentation
Kendskab til materialer og arbejdsteknikker
Vi veksler mellem teori og praktiske og afslutter med en eksamen.
Medbring tøj og sko, som det er rart at arbejde i og som kan tåle at blive slidt.
MAFE har alt andet udstyr, værktøj, materialer mv.
Ingen egenbetaling
Skitser, designprocesser og dokumentation
Kendskab til materialer og arbejdsteknikker
Vi veksler mellem teori og praktiske og afslutter med en eksamen.
Medbring tøj og sko, som det er rart at arbejde i og som kan tåle at blive slidt.
MAFE har alt andet udstyr, værktøj, materialer mv.
Ingen egenbetaling