Skak

Lær at tænke strategisk og få flere brikker at rykke rundt med

i andre menneskers tanker, du bliver dygtigere i skolen – og så har du det selvfølgelig rigtig sjovt imens. Lyder det som noget for dig? Så skal du vælge skak som valgfag!

Regler, rokader og plads til hygge

I valgfaget skak på Magleby Efterskole bliver du udfordret – uanset som du er begynder eller øvet. Undervisningen møder dig på dit niveau, og vi forsøger at matche dig med andre spillere, som er lige så (u)erfarne som dig, så vi får et sjovt og fair spil.

Hvis du er nybegynder, starter du med at lære skakbrættet at kende og øve dig i skakspillets grundregler, startopstilling og skakbrikkernes funktioner og træk.
Hvis du er øvet, går vi mere i dybden med taktik og nørder temaer som åbninger, rokader, angreb og afledningsmanøvrer.

Vi bruger ikke lang tid på tavleundervisning eller strategi-sessioner. I stedet spiller vi en masse skak og lærer om teknik, strategi og begreber som “remis”, “bondeforvandling” eller “en passant” undervejs.
Vi spiller mest for fornøjelsens skyld, og valgfaget er en god blanding af konkurrenceånd og hyggespil. Som udgangspunkt spiller vi enkeltmandsskak.

Bliv klogere på mennesker og bedre til matematik og læsning

Skak har i mere end 1.500 år været brugt til at træne overblik, logisk tænkning og strategi. Det er et underholdende, men også nervepirrende spil, som kræver, at du er til stede i nuet og tænker dig godt om, hvis du vil slå din modstander. 

Faktisk viser undersøgelser, at skak er så god hjernetræning, at du bliver bedre til matematik og læsning, til at koncentrere dig, løse problemer og tænke kreativt, når du spiller en time om ugen. Det kan du selvfølgelig bruge i selve skakspillet, men også i dine andre fag og i resten af dit liv. Læs mere hos Dansk Skoleskak, som er med til at lave den danske forskning på området. 

I valgfaget skak bliver du også klogere på mennesker og lærer dine venner på holdet rigtig godt at kende. Hvis du skal være god til skak, er det nemlig vigtigt at kunne forstå og læse din modspiller, så du kan forudse hans eller hendes næste træk. Derfor bruger vi en del tid på at være tilskuere til hinanden spil, og studere, hvordan hinandens spillestil. 

Instruktører
Claus Christensen
Claus har spillet skak, så længe han kan huske. Han elsker at fordybe sig i spillet, regne sin modstander ud og sætte ind med overraskelsesmomenter. Det gør ham til Magleby Efterskoles (næsten) ubesejrede skakmester.

Enkeltmandsskak (mange spilletimer) 

Spilteori med regler, åbninger, træk, rokader mv. 

Mulighed for at tilmelde skakturneringer

MAFE har alt nødvendigt udstyr som skakbrætter, brikker, ure mv.

Ingen egenbetaling

Enkeltmandsskak (mange spilletimer) 

Spilteori med regler, åbninger, træk, rokader mv. 

Mulighed for at tilmelde skakturneringer

MAFE har alt nødvendigt udstyr som skakbrætter, brikker, ure mv. 

Ingen egenbetaling